Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Testimonials

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Sandro Rosell
FC Barcelona President

W piątek 22 lutego klienci restauracji Brasserie, w hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie mieli okazję na żywo obejrzeć pokaz kulinarny i skosztować tradycyjnych smaków Rumunii. Potrawy przygotowywali eksperci: Laurențiu Hairadin, zwycięzca rumuńskiego programu kulinarnego Arena Bucatarilor, Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet oraz goście specjalni: Gaja Kuroń i Lorek Zediu, uczestnicy programu MasterChef. Wydarzenie cieszyło się dużym zainteresowaniem wśród klientów. Wszystkie dania przygotowano z wykorzystaniem produktów dostępnych w hali Selgros Cash&Carry Warszawa-Piaseczno.

Autorskie menu z daniami kuchni rumuńskiej opracował Laurențiu. Przed pokazem gość specjalny miał okazję odbyć treningi w Instytucie Kulinarnym, pod okiem Bartosza Peter. Ekspertom towarzyszyli: Gaja Kuroń i Lorek Zediu, którzy podkreślili pozytywną atmosferę spotkania.

W menu znalazły się klasyczne potrawy kuchni rumuńskiej, m.in.: flaczki, karczek wieprzowy ze świeżym szpinakiem, chrupiącym boczkiem i jajkiem przepiórczym, ozór wołowy z oliwkami kalamata czy słodkie papanasi – tradycyjne, rumuńskie pączki. Wszystkie potrawy zostały wykonane z produktów dostępnych w halach Selgros Cash&Carry i Transgourmet.

- Duże zainteresowanie Dniem Kuchni Rumuńskiej w restauracji Brasserie w hali Selgros jest dowodem na to, że Polacy są coraz bardziej spragnieni nowych doznań smakowych, kosztowania potraw z całego świata i eksperymentowania w kuchni. W trakcie pokazów staraliśmy się przekazać jak najwięcej profesjonalnej wiedzy na temat technik kulinarnych czy organizacji pracy na stanowisku, ale także pokazać jak łatwo można je wprowadzić w życie podczas codziennego gotowania. Cieszymy się z możliwości dzielenia się smakami Rumunii i dobrej atmosfery, jaką wraz z gośćmi udało nam się stworzyć na spotkaniu  – podsumował Bartosz Peter.

Źródła: Selgros Cash&Carry / Instytut Kulinarny Transgourmet