Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Testimonials

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Sandro Rosell
FC Barcelona President

Jesienią wyjątkowe i różnorodne postaci świata gastronomii m.in. z Włoch, Niemiec, Rumunii, Hiszpanii, Polski, Ukrainy, Wielkiej Brytanii, Francji i Słowenii połączą swoje punkty widzenia, aby stworzyć aktualny obraz współczesnej branży restauracyjnej, w ujęciu biznesowym, społecznym i kulinarnym. Przyciąganie  zagranicznych gości, innowacje technologiczne, czarowanie smakiem, obrazem i dźwiękiem, ale także wykluczenia społeczne w kuchni to tematy, które w międzynarodowym gronie ekspertów poruszać będziemy podczas wydarzenia. Konferencja MADE FOR Restaurant odbędzie się 18 listopada w Centrum Praskim Koneser, w Warszawie.

INTERNATIONAL INTERCHANGE – międzynarodowa wymiana wiedzy i kontaktów w branży restauracyjnej – już  18 listopada, po raz pierwszy w Polsce!

INTERNATIONAL INTERCHANGE to międzynarodowa formuła konferencji MADE FOR Restaurant, której ambicją jest otwieranie naszego rynku – praktyków i miłośników gastronomii – na świat, najlepsze zagraniczne idee, relacje, pomysły, kulturę pracy.

Tematem przewodnim wydarzenia będą  „Innowacje w gastronomii – biznes czy prowokacja?”, prezentowane z różnych, międzynarodowych perspektyw. Całości dopełniać będzie perspektywa polskich ekspertów (restauratorów, szefów kuchni, naukowców oraz producentów) analizujących, w jaki sposób globalizacja wpływa na kształt lokalnego rynku, który powinien z ofertą dostosowywać się do międzynarodowych standardów i wymogów.

Uczestnicy MADE FOR Restaurant będą mieli do dyspozycji dwie strefy i dwie perspektywy – BIZNESU i INSPIRACJI. W każdej z nich poruszane będą tematy bliskie przedsiębiorcom i pracownikom, działającym w branży HORECA oraz fanów doświadczeń restauracyjnych. 

Strefa inspiracji to eksperci z różnych stron świata, dzielący się swoją wiedzą i doświadczeniami. Wśród nich:

Charles Spence (Wielka Brytania) –  autor książki “Gastrofizyka. Nowa wiedza o jedzeniu.”,

Dymitr Borysow (Ukraina) – jeden z najbardziej znanych, innowacyjnych oraz odpowiedzialnych społecznie biznesmenów Ukrainy,

Dalad Kambhu (Niemcy) – urodzona w Stanach Zjednoczonych i wychowana w Bangkoku szefowa kuchni i właścicielka gwiazdkowej restauracji Kin Dee w Berlinie,

Diego Prado (Hiszpania) – hiszpański szef kuchni i ekspert kulinarny w dziedzinie fermentacji,

Michel Moran (Francja/Polska) – Francuz od lat związany z Polską i restauracją Bistro de Paris,

Cristian Gadau (Włochy) i Joanna Ślusarczyk (Polska), przedstawiciele The Best Chef – internetowej społeczności najlepszych szefów kuchni,

Niko Slavnic (Słowenia), CEO InYourPocket City Guides oraz dyrektor projektu The Slovenia Restaurant Awards,

Ciprian Nicolescu (Rumunia), szef kuchni z Rumunii, który swoją karierę rozpoczął 28 lat temu, dużą jej część budując w Stanach Zjednoczonych i Londynie. 

Wśród tematów: innowacyjne podejście do fermentacji, gastrofizyka, innowacje w dziedzinach takich jak high tech, ewolucja “digitalowego” Gościa restauracji, a także siła social mediów w pozyskiwaniu międzynarodowych klientów. Oprócz tego duża dawka kwestii społecznych – nowa rola i odpowiedzialność szefa kuchni za nawyki żywieniowe, a także gastronomia jako przestrzeń pełna tolerancji, w której brak miejsca na rasizm czy seksizm. Polską perspektywę innowacji w gastronomii zaprezentują Krzysztof Kaliciński (Akademia im. Leona Koźmińskiego) oraz Marcin Wajda (Winterhalter).

Strefa biznesu to prelekcje i warsztaty prowadzone przez partnerów biznesowych konferencji. Swoje eksperckie doświadczenie, wypracowane na rynku HORECA przez długie lata, prelegenci pokażą w tematach takich jak: water pairing (Tomasz Kolecki, Żywiec Zdrój), innowacje w świecie win (Adam Drozdowski, Wine Direct) oraz neuromarketing (Jacek Pogorzelski, BlueFox oraz Emilia Pożarowszczyk, Skarby Serowara). 

Na koniec dnia Partner Organizacyjny Centrum Praskie Koneser zaprosi uczestników do dalszego networkingu podczas degustacji w przestrzeni licznych restauracji znajdujących się na terenie obiektu.

Agnieszka Małkiewicz, Prezes FOR Solutions, organizatorka wydarzenia: „Chcemy spojrzeć na naszą branżę szerzej, z różnych perspektyw: szans jakie daje gospodarce, wyzwań z jakimi się boryka oraz przyjemności jakie przynosi hedonistom. Podczas warszawskiej edycji wychodzimy poza biznesową formułę spotkania. Już niebawem będziemy ujawniać pełen program wydarzenia: warsztaty, prezentacje z eksperymentami, degustacje i wieczorne atrakcje stworzone wspólnie z przestrzenią Konesera, który staje się bardzo ważnym miejscem na kulinarnej mapie Warszawy, łącząc wiele konceptów restauracyjnych.” 

Monika Piwońska, Dyrektor Komercyjna Centrum Praskiego Koneser: „Centrum Praskie Koneser, i jego jedyna w swoim rodzaju – w skali miasta i regionu – strefa restauracyjna i barowa, to miejsce idealnie dopasowane do potrzeb uczestników konferencji MADE FOR Restaurant. W sercu starej Pragi, w nowym lifestylowym centrum Warszawy, znajdującym się na terenie XIX-wiecznej fabryki wódek, mamy blisko 20 lokali oferujących dania kuchni z całego świata. Serwują je restauratorzy z wieloletnim doświadczeniem, zatrudniający uzdolnionych i nagradzanych szefów kuchni. Karty dań, wnętrza, architektura całego kompleksu – to wszystko stanowi o wyjątkowości oferty Konesera. Jestem pewna, że uczestnicy konferencji docenią walory tego miejsca.”

Konferencję udało się zorganizować dzięki współpracy i połączeniu sił, wiedzy i „serca” Partnerów Biznesowych: Aviko, Chopin Vodka, Dajar HORECA, Dilmah, illy, Kruszwica, Liebherr, mProfi, Muzeum Wódki, Selgros Cash & Carry, Skarby Serowara, Transgourmet, Warsaw Spirits Festival, Wine Direct, Winterhalter, Valrhona, Żywiec Zdrój, eatPoint.pl, NetPOS.

Partnerami merytorycznymi wydarzenia są Akademia Leona Koźmińskiego, Guest Experience Think Tank Academy oraz Instytut Kulinarny Transgourmet.

Niebywałe grono ekspertów z Polski i zagranicy, którzy przyjęli zaproszenie MFR zaprezentują wiedzę i edukacyjne poczucie misji. Miejmy nadzieję, że formuła będzie rozwijać się z każdym rokiem, tak jak lokalne edycje spotkań MADE FOR Restaurant, które w ubiegłym roku dostały nagrodę najlepszych wydarzeń gastronomicznych w branży. 

Program, lista ekspertów oraz bilety dostępne są na stronie:

https://forsolutions.pl/konferencja-gastronomiczna-made-for-restaurant-warszawa-11-2019/